til 2 personer
2 fed fintsnittede hvidløg
2 fintsnittede skalotteløg
3 dl tør hvidvin
3 skrællede bagekartofler i tern ca. 2x2 cm
1 frisk timian
1 dl økologisk piskefløde
1 kg friske muslinger
olivenolie
salt og peber
Tilberedning:
Rens muslingerne. Husk; åbne muslinger der ikke lukker sig ved et let bank kasseres og muslinger der ikke åbner sig efter tilberedning, kasseres. Varm lidt olivenolie i en rummelig gryde. Sauter løg og hvidløg i 2 minutter. Tilsæt kartofler, når de er let gyldne tilsættes hvidvin. Kog den igennem og kom muslingerne ved. Læg et låg på gryden og vend muslingerne undervejs. Når de begynder, at åbne sig (efter ca. 3-4 min.) tilsættes timian og evt. fløde. Krydr med salt og peber. Server muslingerne rygende varme med et godt brød til at dyppe i den gode sauce.
---