Til salater med mange grønsager smager en salatdressing
tilberedt med ymer, yoghurt, flødeskum eller cremefraiche godt. Naturligvis kan
man bruge mayonnaise, men det gør dressingen meget fed. Du kan naturligvis
bruge kalorielet mayonnaise, evt. blandet op med et af surmælksprodukterne.
Cremefraiche er glimrende som grundstamme i en
salatdressing. Hvis du ønsker dressingen mere »sød«, fx hvis der er frugt i
salaten, kan du bruge flødeskum. Skal dressingen være mere mager, kan du vælge
ymer eller yoghurt.
Smag til med salt og peber og giv ekstra smag med sennep,
presset hvidløg, reven peberrod, chili-sauce, fintklippede krydderurter eller fx
blåskimmelost.
Rør eller mos smagsingredienserne sammen med lidt af
grunddressingen og rør derefter resten af dressingen i. Den har bedst af at stå
og trække et stykke tid i køleskabet, tildækket, så smagen kan trænge igennem.
NB: Kom aldrig sukker i salatdressingen! Smagen skal være
frisk.