En god gang biksemad er ikke til at stå for. Sæt gerne to
pander i spil, for det her er en dejlig stor portion.
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stegetid: 25 min.
#
Tomatsauce:
1 løg
1 spsk olie
2 dåser hakkede tomater
1 fed hvidløg
¼ tsk cayennepeber
2 tsk honning eller sukker
2 spsk balsamico
Biksemad:
1 kg kartofler
2 løg
200 g bacon
3 spsk olie
2 tsk tørret timian
2 tsk tørret oregano
1 bundt persille
salt og peber
Tilbehør:
4 æg
½ spsk olie
*
Pil løget, hak det fint, og svits det i olien i et par min.
Tilsæt tomater og presset hvidløg, og lad saucen simre under
låg mens du laver biksemaden.
Skræl eller skrub kartoflerne, og skær dem i små terninger.
Pil og hak løgene. Skær bacon i terninger.
Brun baconterningerne på en stor pande med 1 spsk olie, og
læg dem på en tallerken.
Kom lidt mere olie på panden, og steg kartoflerne i 5 min.
Tilsæt løgene, og steg løg og kartofler i ca. 10 min. -
eller indtil de er møre.
Vend bacon i kartoflerne, og krydr med timian, oregano,
hakket persille, salt og peber.
Læg biksemaden i et fad, og hold den varm.
Steg spejlæggene i olien på panden.
Blend saucen, og smag til med salt, cayennepeber, honning og
balsamico.
Server biksemad med spejlæg og tomatsauce.
Tips: Erstat bacon med kødrester, hvis du har lidt steg
eller anden skært, stegt kød tilovers
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin