Dej:
375 g hvedemel
100 g smør
50 g gær
3-4 spsk lunkent vand
50 g sukker
1 æg
Fyld:
100 g smør
100 g lyst farin
50 g malede hasselnøddekerner
1 mellemstor kartoffel (eller 2 spsk kartoffelmel)
100 g rosiner
50 g fint hakket sukat
evt. 1 tsk kanel
flormelis til glasering
Smørret smuldres i melet, gæren røres ud i vandet og dejen æltes godt med sukker og æg.
Sættes til hævning 10-20 minutter.
Imens røres ingredienserne til fyldet sammen.
Dejen rulles ud til en aflang, firkantet plade, fyldet smøres på, og den rulles til en pølse på den lange led.
Skæres i tynde skiver, der sættes på smurt plade, efterhæver ca 30 minutter og bages ved god varme 200ºC ca. 15 minutter.
Inden de er helt kolde pensles de med flormelis glasur rørt på kogende vand.
Lidt hakket sukat kan drysses på, inden glasuren stivner.