Logo

Skaldyrsalat - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Friske muslinger, blæksprutter og rejer med hvidløg og citron er en rigtig god appetitvækker eller et lækkert, let måltid. Brug sprøde salatblade for at gøre denne ret fuldkommen.

 

1 kg muslinger
250 g små blæksprutter
250 g rejer
2 kviste hakket bladselleri
2 fed knust hvidløg
2 spiseskefulde olivenolie
Saft fra 1 citron
Salt og peber efter behag
Salat (hovedsalat eller en anden sort)
Friskhakket persille som pynt
 
Skrub muslingerne grundigt under koldt, rindende vand med en lille stiv børste, og kasser dem, der har beskadigede skaller.
Damp dem i en kasserolle under låg over kogende vand eller i en dampkoger i 5 minutter, så de åbner sig.
Så snart de er kogt, så fjern muslingerne fra deres skaller.
Kasser dem, der ikke har åbnet sig.
Rens blæksprutterne i koldt vand og skær dem i 1 cm tykke ringe.
Læg dem i en gryde med kogende vand i 1 minut og hæld derefter vandet fra. De må ikke koge for længe, ellers bliver de hårde.
Hvis rejerne er ferske, så hæld dem i kogende vand i 1 minut, indtil de er lyserøde.
Hæld vandet fra med det samme, lad dem køle af, og pil dem så.
Læg muslingerne, blæksprutteringene, rejer og den hakkede bladselleri i en stor skål og tilføj den knuste hvidløg, olivenolien, citronsaften og salt og peber.
Fordel salatbladene på 4 tallerkener.
Læg skaldyrene ovenpå og pynt med rigeligt friskhakket persille.
 
217 kcal; 34 g protein; 8,5 g fedt, heraf 1,5 g mættet; 1 g kulhydrat; 0,5 g fibre; 355 mg natrium; 218 mg kalcium

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.218 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her