Kartoffelmos:
1 kg kartofler
1-2 dl mælk
50 g smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Kødsauce:
50 g smør
1 tsk paprika
1 mellemstort grofthakket løg
600 g hakket oksekød
1 ds flåede tomater
1 dl ketchup
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør: Tomatsalat
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Kog dem godt møre i en tykbundet gryde uden salt ca. 20 min.
Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem helt tørre.
Mos kartoflerne med en elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt.
Tilsæt smørret og pisk mosen let.
Smag til med salt og peber.
Kødsauce: Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde og tilsæt paprika.
Lad paprikaen bruse af.
Svits løg og kød i smør og tilsæt flåede tomater, ketchup, salt og peber.
Lad kødsaucen småsnurre under låg ca. 10 min.
Smag til med salt og peber.
Hæld saucen i et dybt smurt ovnfast fad, og læg kartoffelmosen over som låg.
Bag retten midt i ovnen ca. 25 min. ved 200ºC.
Server retten med tomatsalat.