Logo

Grillet kyllingebryst med bagt rød peber og hjemmelavet chutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 stykkerkyllingebryst
2 rød peber
4 bagekartofler
4 tomater

olie
salt og peber

Chutney:
4 spsk olie
100 g rosiner
2 bundt erforårsløg
barbequekrydderi (evt. fra pakken med kylling)
1 dl rødvin
salt og peber

Tomaterne halveres og drysses med salt og peber.
De lægges i et ovnfast fad.

De røde pebre halveres, stilken samt kernehuset fjernes og de skylles let. Når de er tørre pensles de med olie.
Kartoflerne vaskes godt og skæres i skiver på lidt under 1 cm i tykkelsen.
De pensles og drysses med salt og peber samt paprika eller barbequekrydderi.

Kartoflerne lægges ved siden af de røde pebre på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bageplade s sættes i ovnen ved 225 °C, fadet med tomaterne sættes herunder.
Det hele får ca. 30 min - indtil kartoflerne er lækre lysebrune og de røde pebre er blevet næsten sorte i overfladen (bare rolig, skindet skal pilles af...)

Imens grilles eller steges kyllingebrysterne og chutneyen laves.
Kyllingebrysterne pensles med lidt olie og drysses med salt og peber inden de grilles eller steges til de er gyldenbrune og gennemstegte.

Forårsløgschutney:
Olien varmes forsigtigt op på en pande. Rosinerne kommes på og vendes sammen med barbequekrydderi.
Forårsløgene renses og skæres i mundrette stykker på skrå. De kommes på panden og steges ved svag varme sammen med rosinerne.
Når forårsløgene ser næsten færdige ud, tilsættes rødvin og det småkoger i ca. 1 min. Der smages til med salt og peber.
Det må gerne være godt krydret, så står det godt til resten af retten.

Inden anretning trækkes skindet på de røde pebre af med en køkkenpincet eller med fingrene.

De hele portionsanrettes på følgende måde:
Kartoffelskiverne lægges på midten af tallerkenen, så de overlapper hinanden lidt.
En halv rød peber skæres til en "vifte" (del peberen i 4 strimler på langs, lad den hænge sammen i den ene side).
De 4 strimler i "viften" bredes i hver sin retning ud over kartoflerne med samlingen øverst.
To halve bagte tomater lægges tæt ind til anretningen på hver sin side.
Kyllingebrystet skæres på skrå i 4 stykker og stables op ad anretningen.
Forårsløgchutneyen dryppes/drysses over anretningen, så hver person får både lidt rosiner, forårsløg og væde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.000 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her