Logo

Hvidkålsgratin af rå hvidkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg hvidkål / 1 lille hvidkålshoved
3 dl sødmælk
75 g hvedemel
40 g smør eller margarine
2 æg
salt, peber, rasp
 
Hvidkålen koges mør i saltet vand.
Melet udrøres med mælken til en jævning, der koges godt igennem under stadig piskning.
Smørret røres i.
Gryden tages af varmen og de sammenpiskede æg, salt og peber tilsættes. Tilsidst blandes den ituskårne eller hakkede hvidkåal i.
Et gratinfad smøres godt og bestrøs med lidt sigtet rasp.
Hvidkålsdejen fyldes i, og lidt rasp strøs over.
Bages i vandbad ved jævn varme ca. 1 time.
 
Andre grønsager, fx. blomkål, kød, fisk eller andet fyld kan anvendes i stedet for hvidkål.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.065 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her