Fungi marinati
1 ½ dl olivenolie
saften af 2 citroner
1 laurbærblad
2 fed knust hvidløg
6 hele peberkorn
1 tsk salt
500 g små friske champignoner
Sæt olivenolie, ½ dl vand, citronsaft, de knuste fed hvidløg,
laurbærblad, peberkorn og salt over at koge i en lille gryde.
Lad det koge for jævn varme i ca. 15 minutter.
Si marinaden og hæld den tilbage i en gryde, nu tilsættes champignon og de skal snurre i marinaden i ca. 5 minutter.
Lad dem afkøle i gryden.
Champignon kan serveres med stuetemperatur eller sættes i køleskabet og serveres kolde ( de kan sagtens holde sig i 8 dage i marinaden).
Før serveringen tages champignonerne op med en hulske, lader dem løbe fri for væde og anrettes på en asiet eller i en skål.
Retten er bruges som en del af en forret/ antipasto.