2 vildænder a ca. 750 g renset vægt
20 g smør
Sauce:
8 friske blommer
2 skalotteløg
50 g smør
¾ l vildtfond eller kalvefond
Garniture:
4 friske ferskener
8 hele nelliker
25 g smør
Sæt ovnen på 225ºC, tør ænderne godt og gnid dem ind- og udvendigt med salt og peber.
Pensl dem med smeltet smør og anbring dem i et ovnfast fad.
Sæt ænderne i ovnen i ca. 45-50 min, tag dem ud og skær lårene fra og kom disse tilbage i ovnen i yderligere 10-15 min.
Udpiblende saft skal være klar.
Hold ænderne varme under alufolie.
Udsten blommerne, smelt 40 g smør i en gryde og lad blommerne snurre heri et par minutter.
Tilsæt godt halvdelen af fonden og lad den koge 5 min. med blommerne.
Passér dem gennem en sigte.
Pil løgene og hak dem fint.
Lad dem snurre i resten af smørret i en gryde og tilsæt derefter resten af vildtfonden og blommefonden.
Lad saucen koge lidt ind og smag til med salt og peber.
Skyl fersknerne og rids dem i skindet et par steder med en kniv.
Knus de hele nelliker og drys dem over fersknerne.
Stil fersknerne i et ovnfast fad, pensl dem let med smeltet smør, sæt fadet midt i ovnen og lad fersknerne mørne ca. 10. minutter.
Server råstegte kartofler til.
Tips: Hvis der ikke kan fås friske ferskner, så anvend ikke for søde pærer.