3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 stykke frisk ingefær (2 cm)
1 knsp safran pulver
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika, edelsüss
2 dåser hakkede tomater (850 g)
salt og peber
1 kg oksekød til gullasch
1 stort løg
500 g courgetter
2 dåser kikærter a 425 g
½ bdt frisk, bredbladet persille, hakket
40 g smør
Varm 2 spsk olie op i en gryde.
Skræl hvidløg og ingefær, hak dem og svits dem i olien.
Tilsæt dåsetomater med væde.
Smag saucen til med krydderierne, og lad den simre i ca. 15 min.
Smør bunden af taginen med resten af olien.
Krydr kødet. Pil løget, og skær det i tern.
Gør courgetterne i stand, og skær dem ud i stykker.
Hæld kikærterne i en sigte, skyl med koldt vand, og lad dem dryppe af.
Fordel grønsagerne oven på kødet og hæld tomatsaucen over.
Sæt låg på taginen, og giv kødet ca. 1 time og 20 min.
Kom persille og smørklatter på den færdige ret, og server.