Denne øllebrød er klassisk. Giv øllebrød en chance næste
gang det er grøddag! ... Øllebrød anno 1898 | GO' for it - Let at lave. Til 2 portioner.
# Ingredienser
250 g rugbrød
33 cl øl (hvidtøl, svarende til en flaske hvidtøl)
2½ dl vand
sukker
fløde
* Tilberedning
Ituskåret brød sættes i blød i hvidtøl, og man lader det stå
til næste dag.
Det hele hældes i en gryde sammen med lidt mere øl.
Når brødet næsten er kogt ud, hældes det igennem et dørslag,
og det spædes med øl, indtil det får en passende tykkelse.
Øllebrøden sødes med sukker og koges derefter i ca. 10
minutter.
Den spises med flødeskum eller med rå fløde.
Medens øllebrøden koger, må man ofte røre i den, da den
meget let brænder på.
I 2020 kan denne klassiske grød godt smages til med appelsin
og kanel - uhmm