Denne kartoffelsalat er en rigtig "Scoresalat", som tager kegler hver gang!
Fetaost kommer bedre til sin ret, hvis den smuldres eller skæres i tynde flager. På denne måde fordeles den salte smag i hele salaten.
1 kg bagekartofler
½ dl olivenolie
2 spsk citronsaft
2 tsk tørret oregano
400 g (ca. 3) peberfrugter i forskellige farver
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
salt og peber
50 g sorte oliven (helst græske kalamataoliven med sten)
75 g fetaost, gerne gedefeta
evt. bredbladet persille
Kartoflerne med skræl halveres på langs og skæres i smalle både på den lange led.
De lægges i et ovnfast fad og blandes med olie, citronsaft, salt, peber og oregano.
Bages ved 250ºC til de er brune og bagte, ca. 40 minutter.
Vend dem forsigtigt undervejs.
Peberfrugterne udkerne s og skæres hver i tykke strimler.
Bland dem med olie, hakket hvidløg, salt og peber.
De bages samtidig med kartoflerne i et andet ovnfast fad i ca. 30 minutter.
De skal være let brændte og bagte, vend også i dem undervejs.
Når kartoflerne og peberfrugterne er afkølede, vendes de forsigtigt sammen i et fad. Fetaen skæres i tynde flager eller smuldres over og olivenerne lægges på til sidst.