700 g skinkeinderlår i et helt stykke
5 fed hvidløg
skal af ½ økologisk citron
2 bdt timian
1 dl olivenolie
3 fennikler
3 løg
2 tsk sød paprika
1 dl æblemost
2 spsk lagereddike
1 tsk sukker
2 stk hjertesalat
2 ds benfri sild eller sardeller
50 g smør
Skinkeinderlåret gnides godt i salt, peber, knust hvidløg, citronskal, timian og olivenolie.
Stilles i ovnfast fad og trækker tildækket natten over i køleskabet.
Skinkeinderlåret tages op af marinaden og brunes på alle sider på en pande.
Marinaden med alle krydderier tilsættes en smule vand, som danner base for lidt stegesky.
Skinken steges færdig i ovnen ved 170° i ca. 35 min.
Sørg for hele tiden at overhælde skinken med marinade.
Skinken må under ingen omstændigheder tørstege, da skinken i sig selv er uden fedt.
Når skinken er færdig, tages den ud og hviler i 15 min.
Marinaden sies fra og gemmes til sauce.
Fennikelknolde og løg skæres i tynde strimler.
Sauter løg gyldne ved svag varme i en gryde med olie.
Tilsæt derefter fennikel, lidt vand, salt, friskkværnet peber og paprika.
Lad det hele koge i ca. 20 min., indtil grønsagerne er meget møre.
Bland en marinade af æblemost, eddike, salt, peber og lidt sukker. Vend hjerteblade i dressingen, og kom benfri sild over.
Den siede sauce tilsættes evt. flere timianblade og koges tyk med smør.
Server fennikelkompotten med skiver af den timianstegte skinke, hjertesalaten og et par skefulde timiansauce.
Tips: Du kan bruge andre grønsager til kompot (evt. selleri) afhængig af, hvilken smag du ønsker.
Brug evt. stegetermometer, som stikkes ind i midten af skinken. Steges til termometeret viser 65-70°.