Logo

Oksetyndstegsfilet i ovn med squashgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg oksetyndstegsfilet
Groft salt
peber fra kværn
3 dl vand
Krydderbuket
2 gulerødder
1 stort løg
200 g selleri
2 store kartofler

Gratin:
1 ½ kg squash
30 g smør
200 g reven ost
Groft salt
hvid peber.

Tænd ovnen på 250°C.
Læg stegen på risten over en lille bradepande og brun den i ca. 10 min. eller til fedtet er gyldent.
Rens grønsagerne og skær dem i små stykker.
Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 150°C
Gnid stegen med salt og peber og stik et stegetermometer i den. Kom urter og vand i bradepanden. Sæt atter stegen i ovnene til termometeret viser 57-62°C afhængig af, hvor rød stegen ønskes. Det tager 30-40 min.

Skær squashene i skiver på 1 cm. Svits skiverne i smør og kom salt og peber ved. Kom squash og reven ost lagvis i et ovnfast fad, der kan stå ved siden afstegen. Slut med et lag ost. Sæt fadet i ovnen i 30-40 min.

Tag stegen ud af ovnen. Hæld sky og urter fra. Dæk stegen til og lad den stå i 15-20 min.

Skru ovnen op på 200°C og ghør squashgratinen færdig, Den skal være gylden på overfladen.

Blend urterne og skyen. Er urterne ikke helt møre, så kog dem lidt mere i en gryde. Smag urtesaucen til.

Tilbehør:
Skær stegen i skiver og server den med squashgratinen, urtesauce og små kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.902 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her