2 udbenede hornfisk
salt, peber
Til fyld:
6 skalotteløg
6 cornichons
1 spsk finthakket persille
1 spsk fintklippet dild
Til kogelage:
2 dl vand
2 dl (vin)eddike
2 laurbærblade
6 allehånde
1 spsk gule sennepsfrø
6 peberkorn
1 tsk salt
Skrab fiskene og klip finnerne af, skyl dem hurtigt i koldt vand og tør
dem, skær dem i ca 8 cm lange stykker.
Læg dem på et bræt med skindsiden nedad og drys dem med salt og
peber.
Fyldet: Pil skalotteløgene og hak dem groft.
Hak ligeledes cornichonerne groft og bland dem med løg, persille og dild. Fordel fyldet på fiskestykkerne, rul dem sammen og fæsten med kødnåle eller tandstikkere.
Læg rullerne tæt sammen i en gryde.
Kogelagen: Kom vand, eddike, laurbærblade, allehånde, sennepsfrø,
peberkorn og salt i en kasserolle.
Lad lagen koge op og hæld den over fisken.
Lad fisken simre ved svag varme under låg, til den er mør, 6-8 min.
Lad fisken afkøle i lagen.
Tag rullerne op og servér.
Tips: Byd rugbrød eller nye kartofler, drysset med dild og koldt smør
til. Dildsauce, kold, passer også fint til. De hakkede cornichons kan
erstattes af stave af letsaltet salatagurk.