Vi har gjort
pizzabundene grove og sunde med grahamsmel. Et sikkert hit.
4 personer.
Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: 15 min.
#
Pizzadej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
200 grahamsmel
150 g durummel
100 g hvedemel
Topping:
500 g tomater (gerne
forskellige farver og størrelser)
2 fed hvidløg
250 g frisk
mozzarella
salt
2 spsk olie
100 g parmaskinke
½ potte oregano
eller basilikum
Tilbehør:
1 salathoved
1 bakke rucola
2 spsk olie
3 spsk citronsaft
salt og friskkværnet
peber
*
Opløs gæren i vandet
i en stor skål.
Tilsæt salt,
grahamsmel, durummel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen.
Tilsæt løbende mere
mel, mens du ælter, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat slipper
fingrene.
Lad dejen hæve tildækket
i 45 min.
Sæt 2 bageplader i
ovnen, og varm ovnen op til 225 °C varmluft.
Skyl og tør salat og
rucola.
Bryd salaten i grove
stykker, og bland med rucola.
Rør olie og
citronsaft sammen, vend dressingen med salaten, og smag til med salt og peber.
Del dejen i 4
stykker, og rul dem ud til 4 cirkler i ½ cm tykkelse.
Læg dem på
bagepapir.
Skær store tomater i
tynde skiver, halver små tomater, og fordel dem på pizzabundene.
Drys med salt og
finthakket hvidløg.
Fordel groftrevet
mozzarella jævnt ud over pizzaerne.
Dryp med olie.
Træk pizzaerne med
bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ca. 15 min, til de er
lysebrune i kanten, og mozzarellaen er smeltet.
Skær parmaskinken i
brede strimler, og fordel dem på pizzaerne.
Drys med grofthakket
oregano eller basilikum.
Server pizzaerne med
salaten.
TIPS: Undgå, at
mozzarellaen gør pizzabunden blød ved at rive den groft på et rivejern, lade
den ligge i 10-15 minutter og dryppe af, inden du fordeler osten på pizzaen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin