3 lagkagebunde
Creme:
3 blade husblas
2 æggeblommer
1 spsk sukker
1 spsk Maizena
¼ l. mælk
½ stang vanilje
2 dl piskefløde
100 g makroner (12 store )
Pynt:
75-100 g overtrækschokolade
125 g marcipan
Husblasen lægges i blød i koldt vand.
Æggeblommer, sukker, Maizena og mælk piskes sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og kommes i æggemassen sammen med stangen.
Cremen bringes i kog under piskning og tages straks af varmen.
Vandet vrides af husblasen, og den røres i den varme creme.
Cremen afkøles, til den er halvstiv og vaniljestangen tages op.
Fløden piskes stiv og vendes i cremen.
Chokoladen smeltes og smøres på den ene lagkagebund.
Lagkagen lægges sammen: 1. bund, ⅓ creme, makroner, ⅓ creme, 2. bund ⅓ creme og øverst chokoladebunden.
Marcipanen udrulles mellem to stykker bagepapir til en lang strimmel, som lægges rundt om lagkagen.
Trækker 3-4 timer i køleskab, eller til næste dag.