Med al sikkerhed kommer denne moderne variant af en klassisk
kinesisk mangoret, til at overgå dine forventninger. Hurtigt.
• Mango har højere A-vitaminindhold end nogen anden frugt.
• Jordnødder leverer protein og selen.
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Mørbradpande sursød
600 g svinemørbrad
4 spsk soya
1 spsk tør sherry
sort peber
SAUCE:
1 fed hvidløg
2-3 cm frisk ingefær
2 spsk smør eller margarine
¼ l friskpresset appelsinsaft
2 tsk kartoffelmel
2 spsk vineddike
3 spsk passerede tomater
1 spsk honning
⅛ tsk sort peber
¼ tsk chilipulver
1 mellemstor mango
4 forårsløg
1 peberfrugt
4 spsk olie
50 g grovhakkede jordnødder
* Fremgangsmåde:
1 Skær kødet i strimler og læg det i en skål.
Bland 2 spsk soya med sherry, krydr med peber.
Hæld blandingen over kødet.
Dæk til og lad det stå 30 min.
2 Pil hvidløget og skræl ingefæren.
Smelt fedtstoffet i en gryde.
Pres hvidløget i og riv ingefæren i fedtstoffet.
Tilsæt appelsinsaften.
Rør kartoffelmelet ud med lidt vand og rør det i saucen.
Bring i kog.
Pisk eddike, resten af soyaen, de passerede tomater og
honningen i.
Krydr med peber og chilipulver. Giv det et opkog og hold det
varmt.
3 Skræl mangoen. Hak frugtkødet.
Rens løgene og peberfrugten og hak dem.
Opvarm olien på en pande eller wok.
Tag kødet op af marinaden.
Brun mango, løg og peberfrugt 3 min.
Tilsæt kød og nødder.
Hæld saucen på. Kog op og server.
Tips & råd
Asiatiske retter bør tilberedes i en wok, eller på en rigtig
stor pande.
Ingredienserne skal brunes efter hinanden ved stærk varme.
Hæld saucen over til sidst.
Den sursøde sauce passer også godt til stegt fisk, grillet
kød eller til fondue.
Du kan erstatte mørbraden i denne opskrift med
kyllingebryst.
PR. PORTION: Energi: Kcal 453 = kJ 1902
Kulhydrat 12 g Protein 36 g Fedt 29 g (57%) Fibre 3 g