Få
ekstra lys i lystavlen. 'The journal of Nutritional Health and aging' peger på
vigtigheden af fytokemikalier fra frugt og grønt til forebyggelse og behandling
af mentale og neurologiske lidelser, som for eksempel dårlig hukommelse,
alzheimers og parkinsons. 'The annals of neurology' rapporterer, at det også er
klart, at inflammation og betændelsestilstande spiller en stor rolle i disse
mentale udfordringer. Denne fløjlsbløde morgenmadssmoothie har fokus på begge
dele. Ingefæren og lecitinen er kendt for deres anti-inflammatoriske
egenskaber. De andre ingredienser er ren hjernemad, som giver dig lys i pæren.
Spis den gerne i en tallerken med 'drys' på.
Ingredienser:
1
æble uden kernehus
2
cm ingefær uden skræl
2
spsk Lecitin (læs mere under 'sunde tilsætninger')
2
dl blandede skovbær - gerne frosne
1
banan - evt. frossen
10
valnødder eller mandler
½ avocado
(spis den anden ½ med en teske mens du blender)
1
håndfuld frisk eller frossen spinat
½
tsk engelsk lakridspulver
Isterninger
og 1 spsk kvalitetsolie, gerne kokosolie
4
dl ris- eller mandelmælk (evt alm vand)
*
Hvordan:
Da
denne smoothie indeholder frisk ingefær, anbefales det at blende den i minimum
2 minutter.
Saftigt
tips:
Flere
undersøgelser peger på at øverste etage fungerer bedre, når man får masser af
de sunde fedtsyrer. Kilde: High on smoothies
........................................................................................................................