Et lille stykke parmaskinke giver masser af smag til det
stykke laks, man ruller det rundt om. Og med kartofler med frisklavet pesto
til, har hele familien sikkert fået en ny livret.
Arbejdstid: 35 min. Koge/bagetid: 20 min. 4 personer
#
1 kg små kartofler
4 skiver parmaskinke
4 stykker laksefilet å 125 g (uden skind og ben)
Pesto:
1 potte frisk basilikum
1 fed hvidløg
50 g smuttede mandler
¾ dl olie
Tilbehør:
500 g broccoli
2 bundter forårsløg
*
PESTO: Skyl og tør basilikumbladene.
Hak hvidløg og mandler groft.
Blend basilikum, hvidløg, mandler og olie, til det bliver
til en fint ensartet pasta.
SKRUB kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Lad dem køle lidt af, og halver dem.
Vend de lune kartofler med pestoen.
RUL en skive parmaskinke om hvert stykke laks.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag laksen 15 min. ved 180 °C.
SKÆR broccolien i store buketter.
Fjern det yderste lag af forårsløgene, og skær den øverste
mørkegrønne top af.
Kog broccoli og forårsløg i en gryde med ca. 2 dl kogende
vand under låg.
Lad dem koge, til de er møre, når man prikker i dem med en
lille spids kniv, men stadig har lidt bid.
Lad grønsagerne dryppe af i en sigte, og drys med fint salt.
SERVER laksen med pestokartofler og dampede grønsager.
TIPS: En stavblender eller minihakker er bedst til små
portioner pesto. Hvis det er svært at få det hele til at køre rundt i
blenderen, kan du tilsætte 1-2 spsk vand. Hvis du ikke har en blender, kan det
hele stødes i en morter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin