Logo

Sild syltede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

10-12 små dobbelte sildefileter
salt
Lage af:
2 dl hvidvin
1 dl hvidvinseddike
1 løg
2 slanke nye gulerødder
1 spsk gule sennepskorn
1 kvist timian
1-2 laurbærblade
½ tsk peberkorn
2 blade husblas

Begynd med lagen: Del løget gennem top og rod og kræng skallen af det. Læg hver halvdel med skærefladen nedad og læg et nyt snit fra toppen næsten ned til roden midt ned gennem løghalvdelen. Skær herefter meget tynde skiver på tværs af dette snit, så løget falder fra hinanden i kvarte ringe. Skræl gulerødderne og træk evt.riller i den med en kannelerkniv (den man også bruger til at lave enkelte citronstrimler med). Skiverne ligner herefter små blomster, men det er selvfølgelig ren kosmetik og har intet med smagen at køre. Bitte små tern er lige så godt. Kom alle ingredienserne til lagen (minus husblas, som lægges i koldt vand) i en gryde og kog den igennem ved lille blus og under låg. Indstil ovnen på 200ºC. Gå sildefileterne efter for ben med en tang eller pincet og klip rygfinnerne af. Krydr dem med lidt fint salt på begge sider og lad dem trække et kvarters tid. Tør dem med køkkenrulle. Klap dem sammen og skær dem i to lige store stykker. Sæt dem tæt i et ovnfast fad med ryggene opad.
Opløs den udblødte husblas i lagen. Hæld den kogende lage over 'sildegeledderne' og sæt fadet i ovnen i 10-12 min. Tag fadet ud og lad sildene køle af. Træk film over og opbevar dem i køleskab. De smager bedst efter to dage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 585 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her