I 1990'erne smagte jeg en fantastisk løgtærte,
med masser af fløde og godt med smør i dejen. Det var skønt - og tungt. Min
løgtærte er ikke på den måde en helsesnack, men fløden er skiftet ud med mælk
og smørret med olivenolie. Og så har fyldet fået selskab af gedeost, som jeg
helt personligt har svært ved at få nok af.
#
Tærtedej:
60 ml koldt vand
60 ml god olivenolie + lidt ekstra til formen
260 g hvedemel
1 spsk birkes
1 stort æg
Fyld:
3-4 rødløg
3 kviste frisk rosmarin
1 rulle gedeost
5 æg
½ dl mælk
*
Bland alle ingredienserne til dejen i en skål.
Brug fingrene til at samle dejen.
Rul dejen ud på en meldrysset overflade, så den passer med
tærteformens størrelse.
Tilsæt evt. mere mel og væske undervejs om nødvendigt.
Smør en tærteform med olie, og læg dejen forsigtigt over i
formen.
Læg film over, og stil den på køl i minimum 30 min.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Skær løgene i kvarte, og steg dem på panden i olie sammen
med rosmarin.
Når løgene er bløde og klare i farven, har de fået nok.
Tag tærtedejen ud af køleskabet, og fordel løgene på den.
Gem rosmarinkvistene.
Skær gedeosten i skiver, og fordel også den på tærten.
Pisk æg med mælk og en smule salt, og hæld det over tærten.
Fordel rosmarinkvistene på tærten, og tryk dem let ned i
æggemassen.
Bag tærten i 25 min.
Tjek efter 20 min, afhængigt af din ovn kan den være færdig
allerede her.