1 ¼ kg lammeryg
75 g smør
250 g franske bønner
12 asparges
225 g små gulerødder
1 tsk sukker
3 små skrællede løg
250 g ærter
450 g nye kartofler
forårsmint
6 tomater, uden skind
2 selleri stilke skåret i 4 cm stykker
1 tsk hakket persille til pynt
Forvarm ovnen til 200°C.
Placer lammeryggen i en stegepande.
Krydr med salt og peber og indsmør ryggen i 50 gram smør.
Steg i en halv time og reducer temperaturen. til 180°C i 40 minutter, afdryp en gang imellem.
Imens skæres top og hale fra bønnerne.
Skrab aspargesene og bind dem sammen i bundter.
Kom gulerødder i en sauceepande med sukkeret og løgene, og dæk med vand. Kog i 15 minutter.
Tilsæt ærterne og lad det koge i 8 minutter indtil vandet næsten er fordampet.
Tilsæt resten af smørret og fjern panden fra varmen.
Kog de nye kartofler med minten til de er færdige og hæld vandet fra. Bland med gulerødder og ærter og strø med persille.
Tilsæt tomaterne og lad retten holde sig varm.
Kog asparges i salt vand i 8 min. indtil de er bløde, hæld vandet fra, fjern strengen og hold dem varme.
Kog sellerien i salt vand i 15 minutter, hæld vandet fra og hold dem varme.
Når retten er klar til at blive serveret arrangeres lammeryggen i midten af et fad med alle grønsagerne rundt omkring sig, og retten strøs med persille.