Tilberedningstid ialt: 1 dag 1 time - Arbejdstid: 1 time
Tilbehør:
2 citroner
1 cl vand
4 tsk køkkensalt
5 cl citronsaft
5 cl olivenolie
10 cl cremefraiche 18%
2 spsk frisk dild
2 spsk frisk koriander
2 spsk olivenolie
1 ½ tsk kommenfrø
12 aspargeskartofler
100 g røget laks
30 g stenbiderrogn
Pynt: frisk dild
Skræl citronerne med en grønsagsskræller.
Anbring citronskræl, vand og salt i en lille gryde og lad det simre over middelhøj varme, til saltet er opløst.
Reducér varmen til lav og lad det simre, til væden er reduceret til ⅓ og skrællen er mør, ca. 10 min.
Overfør blandingen til et konservesglas.
Tilsæt citronsaft og olivenolie.
Stil glasset på køl i mindst én dag.
Når retten skal tilberedes: Dræn citronskrællen og hak den.
Rør cremefraiche, citronskræl, hakket dild og koriander sammen i en lille skål.
Dæk det til og lad det hvile i 2 timer.
Opvarm ovnen til 225°C. Smør en bageplade med olie.
Bland olivenolie og knuste kommenfrø i en stor skål.
Skræl kartoflerne og skær dem midt over på langs.
Vend kartoflerne i kommenolien og krydr med salt og peber.
Arrangér kartoflerne med skæresiden nedad på bagepladen.
Rist dem i ovnen i ca. 12 min. eller til de er møre. Lad dem afkøle lidt.
Anbring kartoflerne med skæresiden opad på et fad.
Top hver kartoffel med en tsk af creme fraice-blandingen, en lakseskive og ½ tsk kaviar. Pynt med dildkviste og servér.