Æbleskiver med æbler
indeni er en dansk specialitet, der går tilbage til 1700-tallet. De runde
godbidder har altid været festmad og hører ikke kun juletiden til.
ca. 25 stk.
Arbejdstid: ca. 45 min. Bagetid: ca. 30 min. Fryseegnede.
Dej:
2 æbler
250 g hvedemel
½ tsk natron
2 spsk sukker
½ tsk stødt
kardemomme
3 æg
½ liter kærnemælk
50 g smør til stegning
Tilbehør: flormelis
tyttebærsyltetøj
*
Skræl og udkern
æblerne, og skær dem i små terninger.
Bland mel, natron,
sukker og kardemomme.
Pisk æggene sammen i
en skål, og tilsæt kærnemælk.
Rør det i
melblandingen lidt efter lidt, til der ikke er klumper.
Varm æbleskivepanden
op, og kom en lille smørklat i hvert hul.
Fyld ¾ op med dej og
læg et stykke æble i hver æbleskive.
Bag æbleskiverne ved
middel varme, og vend dem med et træspid eller en gaffel, så de bliver brune på
alle sider.
Bag i ca. 7 min. i
alt.
Hold færdigbagte
æbleskiver varme i ovnen ved 100 °C.
Drys med flormelis,
og server med syltetøj.