En klassisk italiensk hverdagsret (Pollo alla Marengo)
1 frisk grydeklar kylling
jomfruolivenolie
500 g modne cherrytomater
2 fed pressede hviløg
tør hvidvin
basilikumblade
250 svampe
krebsehaler
3 focacciabrød (se opskrift)
4 æg
1 citron
persille
Gør kyllingen ren og skær den i portionsstykker, vend dem i hvedemel, brun dem i olien og krydr med salt og peber. Tag dem op af gryden.
Cherrytomater, basilikum og de pressede hvidløgsfed koges af i gryden sammen med 1 glas tør hvidvin. Lad det brassiere under låg i 15 minutter.
Kyllingestykkerne, de skiveskårne svampe simrer sammen med tomatblandingen til det er mørt og spiseklar. Tilsæt gerne mere vin (og måske vandet fra krebsehalerne) til det hele er dækket ¾.
Saucen hældes fra, koges ind og jævnes med lidt fløde.
Brødet ristes (1 skive til hver) i olie på en pande, æggene spejles og lægges ovenpå.
Kyllingen anrettes midt på et stort fad med svampe, tomater, krebsehaler og saucen ovenpå. Brød og æg anrettes ved siden af kyllingen. Det hele dryppes med citronsaft og hakket persille.