Overrask familien med en gryde af oksekød og peberfrugt. Den
får ekstra smag af sherry og ingefær. Magert.
• Peberfrugter er rige på C-vitamin. De indeholder også
karoten, som kroppen omdanner til A-vitamin.
Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4
portioner
# Råvarer til Oksegryde med peberfrugt:
500 g mørt oksekød i et stykke
3 dl langkornede ris
1 rød, 1 grøn og 1 gul peberfrugt
2 stilke bladselleri
1 løg
1 spsk rapsolie
MARINADE:
1½ dl kinesisk soya
1 dl sherry eller hønsebouillon
1 fed hvidløg
1 tsk reven frisk eller ½ tsk stødt ingefær
⅓ tsk
friskkværnet peber
* Fremgangsmåde:
1 Begynd med at blande soya og sherry til marinaden i en
skål.
Pres hvidløget i, og tilsæt ingefær og peber.
2 Skær kødet i fine strimler, og læg dem i marinaden.
Dæk til, og lad det stå koldt, mens resten tilberedes.
Kog risene efter pakkens anvisninger.
3 Skyl, udkern, og striml peberfrugterne.
Hak selleri og løg.
Opvarm en wok eller stegepande, og kom olien i.
4 Tag kødet op af marinaden, og dup det tørt.
Gem resten af marinaden.
Steg kødet et par minutter, til det har skiftet farve.
Tilsæt peberfrugt, selleri og løg, og lad det hele stege
sammen ca 5 min.
5 Hæld marinaden over, og giv det et hurtigt opkog.
Grønsagerne skal stadig være sprøde.
Server straks.
Tips & råd
Hurtigt til frokost. Anvend rester af retten som fyld i
pitabrød.
Varm brødene let, fyld dem, og spis dem med det samme.
Hvis selleristilkene er grove og træede, kan de skrælles på
samme måde som rabarber.
En kartoffelskræller fungerer fint.
PR. PORTION: Kalorier 504 = Kilojoule 2107
Kulhydrat 61 g Protein 34 g Fedt 13 g (23%) Fibre 4 g