4 store friskfangede høstsild (ca 800 g når benene er fjernet)
1. lage:
1 liter vand
1½ dl eddike
1 spsk salt
2. tørlage:
1 bdt frisk dild
½ dl sukker
1 dl salt
1 spsk knuste gule sennepskorn
5 g stødt sort Malabar peber
Dressing:
2 spsk dijonsennep
2 spsk sukker
1 dl vindruekerneolie
½ bdt hakket dild
* Tilberedning
Vand, eddike og salt koges sammen og sildene lægges i denne lage natten over.
Tages op og duppes tørre.
Kødsiderne drysses med en blanding af sukker, salt sennep og dild.
Kødsiderne lægges mod hinanden, der lægges et let pres på og sildene stilles i køleskabet ved 2 ºC.
Efter 24 timer, hvor sildene vendes 2-3 gange undervejs, hældes den væde fra, der er trængt ud af fisken, og silden serveres hel med sennepsdressingen, der er pisket grundigt sammen, så det ikke skiller.