4 marinerede sild
2 store æbler
3 stængler blegselleri
1 stort løg
2 syltede agurker
2 små tomater
1 bdt persille
purløg
Sennepsfløde:
1 hårdkogt æg
1 rå æggeblomme
1-2 spsk usødet lys sennep
2 dl fløde, ca
Skær 1 afdryppet sild i smalle snitter og resten i mindre terninger.
Skær skrællede æbler i små terninger og skyllede blegselleristængler
i smalle snitter.
Hak løg og syltede agurker fint.
Pil det hårdkogte æg, tag blommen ud og gnid den ud i en skål med en ske. Hak æggehviden og bland den med det øvrige salatfyld.
Rør den kogte æggeblomme med den rå æggeblomme og sennep.
Pisk fløden halvstiv og vend den i dressingen evt. smages til med lidt
mere salt og peber, afhængig af hvor stærk en sennep man bruger.
Tag den strimlede sildefilet fra og vend resten af fyldet i senneps
dressingen.
Anret salaten i en skål og pynt med de udskårne silde stykker, klippet
purløg og små tomat snitter.