Trylleri med frugt(rester) til 4-6 som dessert
1-1,5 kg frugt (resterne fra frugtkurven eller alt, hvad der ligger og smiler til en i frugtafdelingen - så mange farver som muligt, men ingen citrusfrugter)
4 spsk citronsaft
2 æg
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
½ tsk revet citronskal
2 spsk mandel- eller orangelikør (fx Amaretto eller Cointreau)
Skræl frugterne eller skyl dem alt afhængig af sorten og snit dem i små stykker.
Dryp med citronsaft.
Forvarm ovnen til 200° (varmluft: 180°).
Del æggene i blomme og hvide.
Æggeblommerne røres glatte med sukker, vaniljesukker, citronskal og likør. Æggehviderne piskes stive med håndmikseren.
Vend hviderne i æggeblommecremen.
Fyld frugtsalaten i et ovnfast fad, fordel æggeskummet over og bag det i 10 minutter i midt i ovnen.
Server med ladyfingers.
kj pr. portion: 1600