Marengs:
2 æggehvider.
250 g sukker.
1 spsk eddike.
Hindbærsauce:
250 g hindbær.
2,5 dl Sirup (200 g sukker smeltet i 2 dl vand)
vanilje.
1 spsk kirsch.
1 tsk framboise
Fyld: is
Marengs:
Bland alle ingredienserne i en skål og pisk i ca. 20 minutter, indtil det bliver en sej masse. Tegn hjerter på bagepapir på en bageplade. Dæk bunden af hjerterne med marengsmasse med en ske. Kom resten af massen i en sprøjtepose og lav hjerternes kanter. Bag i ca. 55 minutter ved 100ºC.
Tips: Du kan også bare lave marengstoppe med sprøjteposen og drysse dem med kandiserede violer inden bagning. De skal bage lidt kortere tid ca. 35-40 minutter.
Hindbærsauce:
Lav først en sirup. Hæld vand og sukker i en gryde. Opløs sukkeret ved at røre rundt i gryden under svag varme. Skum overfladen af. Kog blandingen en-to minutter og lad den køle af i køleskab, så den er helt afkølet, inden saucen skal laves.
Blend hindbærrene og hæld den varme sirup over. Se opskrift på sirup under hindbærmousse-is. Rør rundt og smag til med kirsch og framboise. Afkøl inden servering.
Kom is i marengshjerterne og hæld hindbærsaucen over.
--