Logo

Quinoa-bøffer med tomatsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Quinoa-bøffer med tomatsalat

 

Ugens grønne er nogle skønne bøffer lavet af kogt quinoa og revet squash. Grønt og godt.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge-/stegetid: ca. 30 min.

 

#

Bøffer:

100 g sort eller rød quinoa

3 dl vand

2 skalotteløg

200 g squash

1 frisk chili

50 g kartoffelmel

25 g mandelmel

2 tsk salt

olie til stegning

 

Tomatsalat:

500 g tomater

1 salatløg

1 hjertesalat

2 spsk olie-eddike-dressing

 

Tilbehør: citronbåde

*

 

Skyl quinoaen i koldt vand, og kog den i vandet i 12-15 min.

Hæld den kogte quinoa i en sigte, og skyl med koldt vand.

Pil og hak skalotteløgene.

Vask squashen, og riv den fint.

Rens chilien, og hak den fint.

 

Bland den kogte quinoa med skalotteløg, squash, chili, kartoffelmel, mandelmel og salt.

Form farsen til12 små bøffer, og steg dem på en varm pande med olie i ca. 5 min. på hver side til de er gyldne og gennemvarme.

 

Skyl tomaterne, og skær dem i både.

Pil salatløget og skær det i meget tynde skiver.

Skyl og tør salatbladene, og del evt. store blade i mindre stykker.

Vend det hele sammen med dressing.

Server quinoa-bøfferne med salat og citronbåde.

 

TIP: Quinoa er ikke en kornsort, men hører til gåsefodsfamilien, der også omfatter rødbeder, sølvbeder og spinat. Det er quinoaplantens frø, som bruges de er glutenfri og har et højt protein-indhold.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.951 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her