December måned er en rigtig hyggemåned, hvor vi kan samles med familie og børn. Og der skal serveres kaffe/kakao og alskens gode sager. Det kunne være disse englebrød.
100 g smør el. margarine
2,5 dl mælk
25 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
250 g durummel (pizzamel)
225 g hvedemel
1 æg, sammenpisket
0,5 dl rosiner (evt)
1 æg til pensling.
Fedtstoffet smeltes i en gryde, mælken tilsættes og gæren kommes i når væsken er fingervarm
Derefter kommes de øvrige ingredienser i og dejen æltes til den er blank og smidig.
Den skal nu hæve ca. ½ time.
Ælt dejen igen og del den i mindre portioner.
Hver portion deles i små stykker som rulles tyndt ud og formes til kringler, snoede s, kranse eller hvad fantasien inspirerer til.
Efterhæver i 20 min på bagepladen.
Pensl med sammenpisket æg og bag dem ved 225°C i 10-20 min alt efter størrelse.