400 g rent fiskekød eller 1 kg med ben, rokkevinge
200 g usaltet smør
fintsnittede, blandede krydderurter
(basilikum, purløg, bredbladet persille, estragon, kørvel) .
3 skalotteløg
salt, peber og 1 citron
* Tilberedning
1. Skindet flås af rokkevingen, og hvis stykket er med ben, skæres disse fra.
Der skal være fire ens stykker.
2. Fisken steges enten på en hed grillpande eller på en tefalpande med lidt fedtstof.
Krydres med salt og peber.
3. Til kryddersmørret hakkes løgene fint, "koges" blanke i lidt smør, afkøles og røres sammen med de fintsnittede krydderurter, smørret, salt og peber.
Blandingen kommes i en skål og stilles koldt indtil servering.
4. Rokkevingen serveres med citronsaft og kryddersmør.
NB! Det er en temmelig stor forret, mængdemæssigt næsten som en hovedret.