Denne opskrift svarer til den klassiske, franske "clafoutis ", som laves med kirsebær, bagt i en beignetdej. Det specielle ved denne dessert er mandelekstrakten, som tilfører den cremede sauce en nøddeagtig aroma, der står fint til de søde, saftige pærebåde.
Smør til smøring
5-6 modne pærer
50 g stødt melis
4 mellemstore æg
1 teskefuld mandel ekstrakt
1 teskefuld Maizena
3 dl piskefløde
1 spiseskefuld hakkede mandler
Flormelis ved servering
Forvarm ovnen til 180ºC.
Smør et ovnfast fad med smeltet smør.
Skræl og fjern kernen fra pærerne og skær dem hver for sig ud i 8 både.
Hvis de ikke er helt modne, så varm dem forsigtigt i lidt vand med sukker i cirka 5 minutter, til de er blevet lødere, men stadig faste.
Hæld vandet fra.
Bred pærebådene ud over fadet.
Pisk æggene sammen med sukker, mandelekstrakt og Maizena.
Rør fløden i og bland godt.
Hæld cremen over pærebådene og drys de hakkede mandler over.
Sæt fadet i ovnen og bag i cirka 45 minutter, indtil creme saucen har sat sig. Drys flormelis over og server desserten varm.
600-400 kcal; 10-7 g protein; 46-31 g fedt, heraf 25-17 g mættet; 39-26 g kulhydrater; 5-3,5 g fibre; 130-87 mg natrium; 107-71 mg kalcium
Alternativ: Æbler bagt i cremesauce
Man kan bruge æbler, f. eks. Golden Delicious, i stedet for pærer i opskriften ovenfor. Lad dem blødgøre lidt i smeltet smør i cirka 5 minutter, før de lægges i fadet med creme saucen.
Tilsæt 1 spiseskefuld Calvados i stedet for mandelekstrakt, hvis det ønskes.