(4 personer)
Panna cotta:
½ blomkål i små buketter
1 l piskefløde
1 skalotteløg, fint hakket
5 fed hvidløg kogt 8-10 minutter i mælk
2 spsk smør
8 blade husblas
Salt, peber
Gratinerede muslinger:
½ kg lange grønne muslinger
2 dl tør hvidvin
2 fed hvidløg
4 kviste timian
4 blade husblas
2 spsk rasp
4 spsk div. finthakkede krydderurter
Smør
Panna cotta:
Damp skalotteløg og blomkålsbuketter mørt med smør og 1 dl vand under låg.
Tilsæt fløde og kog 5-8 minutter.
Kør på en food processor til en meget lind og fin konsistens.
Smag massen til med salt og fin hvid peber.
Tilsæt pure af de kogte hvidløgsfed.
Rør den opblødte husblas i cremen, mens den stadig er varm.
Afkøl 5-10 minutter på køl og fordel så cremen i cylindre eller cocotter.
Stil på køl mindst 2 timer før servering.
Muslinger:
Damp muslingerne hurtigt i hvidvin med timian og hvidløg.
Kasser dem, der ikke åbner sig.
Gem suppen til gele!
Fjern den ene muslingeskal og sørg for, at muslingen bliver i den anden, løsn den med en ske!
Krydr muslingerne med salt og peber og drys rasp rørt op med friskhakkede krydderurter og finthakket hvidløg over.
Placer en lille klump smør på hver enkelt og grill dem hurtigt under en salamander eller ovngrill 3-4 minutter lige inden servering.
Gelé:
Si muslingefonden fra dampningen gennem en fin si og varm 1 ½ dl op.
Tilsæt den opblødte husblas og smag til med fin hvid peber.
Hæld forsigtigt muslingegeléen på toppen af de kolde hvidløgs panna cotta'er.