Logo

Gotlandsknuder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
5 dl mælk
1 dl olie
½-¾ dl sirup
1 tsk salt
1-2 spsk st. pomeransskal
1 tsk stødt anis
1 L rugsigtemel
ca. 7 dl hvedemel + ekstra hvedemel

Smuldr gæren i dejfadet.
Varm mælken, til den er håndvarm.
Hæld lidt af mælken over gæren og rør rundt.
Tilsæt resten af mælken samt olie, sirup, salt, pomeransskal og anis.
Hæld rugsigtemelet i og rør og ælt dejen godt. Hviler i 10 min.
Tilsæt hvedemel og ælt dejen smidig.
Del den i tre stykker.
Rul hvert stykke ud til en 60 cm lang pølse.
Form den til en stor knude.
Læg knuderne på en bageplade dækket med bagepapir og lad dem hæve.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 30 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.645 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her