Makrel er sommerens skønne fisk, som egner sig godt til at
stege med skindet på så det bliver helt sprødt. Du kan grille fisken i stedet
for at stege den og nyde den med sommer-tilbehør: rabarberkompot, agurkesalat
og nye kartofler.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 12 min. 4 personer.
#
500 g makrelfileter
1 spsk olie
Rabarberkompot:
400 g rabarber
100 g sukker
Agurkesalat:
1 agurk
1 bundt radiser
2 dl yoghurt naturel
1 bundt purløg
salt og peber
Tilbehør: 1 kg små, kogte kartofler
*
SKÆR rabarberne i stykker på 2 cm og kog dem med 2 spsk vand
i en gryde, til de bliver lidt møre. Tilsæt sukker og kog kompotten godt
igennem.
Hæld kompotten i en skål og lad den køle af.
VASK agurken og skær den i tynde skiver.
Rens radiserne og skær dem i skiver.
Bland agurker og radiser med yoghurt og fintklippet purløg.
Smag til med salt og peber.
STEG makrelfileterne på skindsiden i lidt olie på en
sliplet-pande.
Lad fisken stege næsten færdig, ca. 4 min. på skindsiden.
Krydr med salt og peber og vend makrellen om i 30 sekunder
inden servering.
SERVER makrellen med kogte kartofler, rabarberkompot og
agurkesalat.
TIPS: De fleste nyder fisken mest, hvis den er uden ben. Så
fjern benene fra makrelfileterne, inden du steger dem. Der sidder nogle store
ben i bugen, og så sidder der nogle lidt mindre midt i fileterne fra hovedenden
og ca. ned til midt på fileten. Du kan mærke dem med fingrene.
Fjern dem med en pincet eller lille tang. Det er nemt, for
makrelkød er helt blødt.