1 dl friske basilikumblade
½ dl friske oreganoblade
300 g hakket oksekød
1 spsk fintrevet løg
1 æg (stort)
1 dl mælk
1 spsk hvedemel
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
75 g grønne oliven
Dressing:
2 dl tykmælk
1 fed knust hvidløg
¼ tsk salt
friskkværnet peber
Salat:
1 ds artiskokhjerter (ca. 400 gram)
1 ½ l. salat hoved revet i grove stykker ( ca. 150 gram)
Tilbehør:
150 g flûte
Riv basilikumblade ne groft. Vend dem sammen med oregano, hakket oksekød, løg, æg, mælk, hvedemel samt salt og peber.
Rør det godt sammen og stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 30
minutter.
Klip et stykke bagepapir (ca. 42 x 42 cm).
Læg herpå først halvdelen af farsen i en stribe – ca. 6 x 20 cm – så de grønne oliven og til sidst resten af farsen.
Rul bagepapiret fast omkring fars og oliven og luk pakken ved at sno enderne.
Læg okserullen på en plade med bagepapir og bag den i midten af ovnen ca. 30 minutter ved 200ºC.
Lad oksekødrullen køle af.
Dressing:
Vend imens alle ingredienserne til dressingen sammen.
Stil dressingen i køleskabet i mindst 30 minutter, og smag den herefter til med salt og peber.
Salat:
Lad artiskokhjerterne dryppe af i en sigte og flæk den.
Læg dem på en tallerken på en bund af salat og fordel herpå de halve artiskokhjerter.
Skær okserullen i 12 skiver og læg 2 skiver på hver tallerken.
Dryp lidt dressing på salaten – og server resten af dressingen til.