4 steaks af velhængt oksefilet á 200 gram
god jomfru olivenolie
groft salt
sort peber fra kværn
Fyld:
1 finthakket rødløg
2 fed hvidløg (flere hvis du .... ?)
2-3 fuldmodne tomater
100 g bacon i tern
150 g skivede markchampignon
groft salt
sort peber fra kværn
½ tsk oregano, tørret
50 g smør
Bank bøfferne ganske let.
Tør evt. kødsaft af med lidt køkkenrulle, så de er helt tørre.
Brun hurtigt steaks'ene i hed jomfruolie på en pande, uden at stikke i dem med en gaffel.
Tag bøfferne af panden og lad dem falde lidt til ro.
Aftør panden og kom smørret på.
Når det er bruset op, tilsættes de finthakkede rødløg, der lige skal ha' til de bliver klare.
Tilsæt derefter marksvampe og bacontern i og giv det en tur på ca. 1 min.
Så drønes tomatbådene på og det hele småkoger i 3 min.
Så tilsættes oregano, salt, peber og sluttelig de finthakkede/pressede hvidløg.
(Hvidløgssmag kan koges/steges væk. derfor skal det tilsættes til
sidst !)
Placér hver enkelt bøf på et relativt stort stykke folie og krydr
bøfferne med peber og lidt salt.
Fordel fyldet på de 4 "pakker" og dryp væden fra fyldet hen over.
Pak folien omkring bøfferne, så det er tæt.
Læg pakkerne i et ovnfast fad eller i bradepanden og skub dem ind i en rasende varm ovn på minimum 275° C. hvor de skal stå i 5-8 min. afhængig af tykkelsen på steaks'ene.
Steaks og fyld kan sagten klargøres dagen i forvejen og stilles i
køleskab.
Her skal man dog være opmærksom på, at kød og fyld ikke sampakkes i folien, før alt er koldt.
Desuden skal saltet først skal tilsættes lige inden "pakkerne" ryger i ovnen.
Tillige skal der påregnes 1-1 ½ min. længere tilberedningstid i ovnen, da alt jo er afkølet.