Denne cremede suppe
får en skøn nøddeagtig smag af jordskokkerne. Hovedretten er nogle saftige
steaks serveret med frisk pasta og masser af grønsager.
Jordskokke-kartoffelsuppe
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Stege/kogetid: 35 min.
#
500 g jordskokker
250 g melede
kartofler
1 løg
25 g smør
2 fed hvidløg
¾ liter grønsagsbouillon
3-4 kviste frisk
timian
1 dl piskefløde
eller cremefraiche 38%
salt og friskkværnet
peber
evt. 1-2 tsk
citronsaft
Tilbehør: bredbladet
persille groft brød
*
Skrub eller skræl
jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
Skræl kartoflerne,
og skær dem i mindre stykker.
Pil løget, og hak
det fint.
Steg løgene klare i
smør i en tykbundet gryde.
Tilsæt knust
hvidløg, jordskokker og kartofler, og rør rundt.
Tilsæt bouillon og
timian, og bring suppen i kog.
Kog i ca. 20 min. og
kasser timianen.
Blend suppen jævn.
Tilsæt fløde eller
cremefraiche, og blend i kort tid.
Juster evt.
konsistensen af suppen med bouillon eller vand.
Smag til med salt,
peber og evt. citronsaft.
Kog suppen igennem,
drys med persille, og server med brød.
Vikingesteak med grønt og pasta
4 personer. Arbejdstid:
50 min. Stege/kogetid: 15 min.
#
4 vikingesteaks
(eller tykke svinekoteletter)
25 g smør
2 spsk olie
salt og friskkværnet
peber
1 spsk friske
rosmarin-nåle (eller 2 tsk tørrede)
½ økologisk citron
Grønt og pasta:
5 porrer
500 g pastinakker
2½ dl piskefløde
500 g frisk
spinatbåndpasta
Tilbehør: citronbåde
evt. friskrevet
parmesanost
*
Rens porrerne, og
skær dem i 5 cm lange stykker.
Skræl pastinakkerne,
og skær dem i 5 cm store stykker.
Kog porrer og
pastinakker i letsaltet vand i ca. 5 min.
Kog piskefløden ind
til det halve, og sæt 3 liter vand og 2 spsk salt over at koge til pastaen.
Dup kødet tørt med
ren køkkenrulle.
Brun det ved god
varme i smør og olie på en varm pande (ca. 1 min. på hver side).
Krydr med en
blanding af salt, peber, rosmarin og fintrevet citronskal.
Steg videre i 2-3
min. på hver side.
Kog pastaen som
angivet på pakken.
Lad vandet dryppe af
pastaen og grønsagerne, og bland med den indkogte fløde.
Smag til med citronsaft.
Server til de stegte
vikingesteaks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin