Gammeldags medisterpølse med traditionelt tilbehør og god
brun sovs. Det er aftensmad, som de fleste kan lide det. I opskriften får du
svar på, hvor længe pølsen skal koge, og hvordan den skal steges.
Til 8 portioner. Sværhedsgrad: Let
# Ingredienser
2 kg svinekød
2 teskefulde stødt nelliker
2 teskefulde stødt peber
3 teskefulde stødt allehånde
2 finthakkede rødløg
300 gram flæsk i terninger
1 liter tynd kødsuppe
4 teskefulde salt
Cirka 5 meter tarm.
* Tilberedning
Kødet hakkes temmelig fint, æltes med stødte nelliker,
peber, allehånde, finhakkede rødløg, fintskårne flæsketerninger og tynd
kødsuppe, som skal være varm og smagt til med salt.
Derefter stoppes tarmene med kødfyldet - de må ikke stoppes
alt for fulde.
For at kunne stoppes ordentligt, må tarmene være lagt i
lunkent vand, som tages op efterhånden, som de tages i brug.
Prik pølserne med en kødnål, så skindet ikke springer.
Pølserne koges først 10 min ved svag varme og kan derefter steges
2-3 min på hver side på panden.
Brun sauce:
Varm kogevandet op med bouillon og jævn med saucejævner.
Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
Medisterpølsen kan serveres med kogte eller stuvede grønsager,
kogt rødkål, rødbeder eller asier samt sennep.
Saucen kan jævnes med en meljævning.