En god kartoffelsalat behøver ikke at indeholde mayonnaise. Lav en kartoffelsalat blot med dejlige nye kartofler (med skræl), lidt friske krydderurter og en god vinaigrette.
1 kg kartofler, skrællede (hvis ikke det er nye kartofler) og skåret i ½ cm tykke skiver
salt
200 g bacon, skåret i små tern
1 løg, hakket
2 spsk æblecidereddike
2 tsk dijonsennep
2 tsk sukker friskkværnet sort peber
3 dl cremefraiche
2 spsk hakket persille
Læg kartoffelskiverne i en gryde med vand og salt i.
Bring gryden i kog, skru ned for varmen og lad kartoflerne småkoge til de er møre, men stadig faste.
Hæld vandet fra og læg kartoflerne i en stor skål.
Steg baconternene i en stegepande i ca. 10 minutter.
Tilsæt løg og steg videre til løgene er bløde.
Hæld fedtstoffet fra og hæld baconblandingen over kartoflerne.
Bland det godt.
Hæld eddike, sennep, sukker og lidt salt og peber i en skål.
Bland det godt.
Rør cremefraiche i og hæld det hele over kartoflerne.
Bland det godt og smag til med salt og peber.
Drys persille over kartoffelsalaten lige inden den serveres.