500 g melede kartofler
1 løg
2 spsk smør
1 l grønsagsbouillon (pulver eller terning)
200 g gulerødder
2 dl piskefløde
4-5 tsk flødepeberrod
salt, peber, 1 nip sukker
1-2 tsk citronsaft
karse til pynt
Kartofler skrælles og skæres i terninger sammen med et løg.
Svits det hele i smør i en gryde.
Grønsagsbouillon hældes i, det hele koges op og står og småkoger ved middelvarme under låg i ca. 20 minutter.
Gulerødder skrælles og rives eller skæres i fine strimler.
Kog dem i letsaltet vand i 3 minutter.
Overhæld dem med koldt vand og lad dem dryppe af.
Purér suppen godt, og kog den op igen med 2 dl piskefløde.
Smag til med flødepeberrod, salt, peber, sukker og citronsaft.
Varm gulerodsstrimlerne op i suppen.
Klip karse fra en bakke og drys det over ved serveringen.
--