Samværet omkring maden giver ekstra værdi omkring bordet, og
en lille forret gør spiseglæden ekstra fortryllende. Herunder får du opskriften
på skøn bruschetta med serrano, som egner sig fint som forret, inden du
serverer andre lækkerier.
# Det skal du bruge til bruschetta:
4 tykke skiver italiensk brød
olie
4 fed pillede hvidløg
2 store tomater
2 spsk purløg
2 fed hvidløg, finthakkede
1 lille håndfuld grofthakket koriander (eller basilikum)
havsalt og friskkværnet peber
4 tynde skiver serrano eller anden lufttørret skinke
*
Sådan gør du:
Pensl brødene til dine bruschetta med olie, og grill dine
bruschetta på en varm grill eller en grillpande, til de har et flot
grillmønster.
Skær hvidløgsfeddene midt over, og gnid snitfladen mod
bruschetta-brødet, så saften fra feddet kommer ud.
Del tomaterne i kvarte, og fjern stilk og blomst.
Skær dem i grove stykker.
Bland tomatstykkerne med purløg, hvidløg, koriander og olie.
Smag til med salt og peber, og fordel på brødet.
Læg en skive lufttørret skinke på toppen, og server dine
bruschetta.
TIPS: Prøv også: Bruschetta med brie, hindbær og
rabarbersirup