1 stang vanilje.
½ dl olie.
½ knolselleri.
4 røde æbler (fx Rød Aroma).
300 g salt.
1 ½ dl æggehvide.
Sukker.
Citronskal og -saft.
1 ½ kg hel torsk eller 600 g torskefilet med skind.
Salt
Bland olie og vaniljekorn med -stang og lad trække 1 times tid.
Skræl sellerien, skær i passende stykker og læg dem i et ovnfast fad.
Skær skrogene fro æblerne, men gem dem til senere.
Læg også æblestykkerne i det ovnfaste fod.
Bland salt og æggehvide og smør det som et lag ud over selleri og æble, bag ved 200º i 1 time.
Bank soltskorpen af og skrab den bagte "indmad" ud med en ske.
Filetér torsken, men bevar skindet eller brug fileter og krydr med salt.
Bog torsken ved 180º i co. 8 minutter og pil skinnet af.
Karamelliser æbleskrogene gyldenbrune i sukker, citronskal og -saft.
Anret fisken oven på æble-selleriindmaden med de hårdt karamelliserede æbleskrog ved siden af og dryp vaniljeolie ovenpå.