350 gram fjerkræ lever (fx. kyllingelever)
150 gram stribet flæsk
2 skiver daggammelt franskbrød
1 dl mælk
1 lille løg
20 gram smør
2 æg
2 dl fløde
2 fed hvidløg
¼ tsk friskreven muskatnød
salt og peber
smør til formen
Befri fjerkræleveren for årestammer og eventuelle galdeaftegninger,
som gør leveren bitter.
Skær skorpen af franskbrødsskiverne og udblød krummen i mælk.
Pil løget og hak det fint.
Svits det gyldent i smørret på en pande og lad det køle af.
Skær flæsket i små stykker.
Kør lever, franskbrød, flæsk, løg og de pillede hvidløg to gange gennem
kødmaskinen.
Rør æg og fløde i farsen. Krydr med muskatnød, salt og peber.
Sæt ovnen på 180ºC.
Kom vand i en bradepande så vandet står ⅔ op ad formen.
Fyld farsen i en smurt form og bag den i vandbadet 1 time og 15 minutter uden låg.
Tips: Server fjerkræleverpostejen lun eller kold med cornichoner eller
oliven og flûte.