Serveres med cremet yoghurtdressing med hakket agurk og drys med dild. Disse gyroer med langtidsstegt kalkun giver dig gyldne stjerner fra hele selskabet.
2 spsk smør eller margarine, blødgjort
6 fed hvidløg, finthakket
1 tsk salt
1½ tsk tørret oregano
1 tsk rød peber sauce (Tabasco)
750 g kalkunkød fx overlår uden skind
1 mellemstort rødløg, halveret, og skåret i skiver (1 kop)
1 kop yoghurt naturel
1 tsk tørret dild
2 fed hvidløg, finthakket (ca 1 teskefuld)
½ lille agurk, finthakket (½ kop)
6 pita brød (til at folde, uden lomme)
1 kop hakkede tomater
A) I en skål blandes smør, hvidløg, ¾ tsk salt, oregano og pebersauce.
Gnid blandingen på kalkunkødet.
B) Smør eller spray et ovnfast fad med låg med olie.
Kom løg i fadet og top med kalkunkødet.
Læg låg på, stil i ovnen steg ved 100°C varme i 7 til 9 timer, eller indtil kødet er mørt
C) I mellemtiden røres yoghurt, dild, hvidløg, agurk og resterende ¼ tsk salt i sammen i en skål, dæk til og opbevar i køleskab indtil servering.
D) Tag kalkunen ud af ovnen og fjern knoglen.
Skær kødet i fine strimler og kom det tilbage i blandingen i fadet.
Brug hulske til at fordele kød og løgblanding på 6 pitabrød og fold dem sammen.
Top med yoghurtsauce, og stil resten af saucen på bordet.
Tips: Du kan erstatte pitabrødet med hamburgerboller. For at spare kalorier, kan du bruge fedtfri yoghurt. Top med friske tomater og et par rå løgringe..
Gyros kan også serveres som en "gryderet" med pommes frites og tilbehør på en tallerken.
Kødet kan være svinekød, kylling, kalkun, kalvekød, lamme- eller oksekød.
.............................................................................................................