4 dobbelte lamme- eller bedekoteletter a ca. 180 g
3 spsk hvedemel
3 spsk smør
persille
Sauce:
4 løg
4 spsk smør
1 dl bouillon
1 spsk hvedemel
1 dl fløde
evt. lidt sukker
Løgene pilles og hakkes fint.
3 spsk smør smeltes i en kasserolle, og løgene svitses gennemsigtige.
Hæld bouillonen ved og lad det hele koge for svag varme i ca. 10 minutter, til løgene er helt bløde.
Rør melet ud i fløden og jævn løgmassen hermed.
Lad nu saucen koge videre for svageste blus i 3 minutter hvorunder der jævnligt røres rundt.
Smag til med salt, peber og evt. en anelse sukker og tilsæt til sidst resten af smørret.
Drys koteletterne med salt og vend dem i hvedemel.
Ryst det overflødige hvedemel af.
Brun smørret på en pande og steg koteletterne 4-5 min. på hver side.
Anret koteletterne på et varmt serveringsfad, dæk dem med et tykt lag løgcreme og pynt med et par persilleduske.
Hertil passer grønærter, kartoffelkroketter eller små kogte, persilledryssede kartofler.
Tips: Sauce Soubise er en lækker, lys løgsauce, som i øvrigt også smager vældig godt til fjerkræ.
Variation:
Når løgcremen er fordelt over koteletterne, kan man drysse lidt revet ost over og gratinere koteletterne i ovnen for stærk varme eller under grill.